Hasj, amfetamin og heroin – Perspektiv på dop- og rusavhengighet

Bilde fra unsplash

Bilde lisensiert fra adobe

«Everybody get`s high sometimes you know, what else can we do when we`re feeling low?» synger Justin Bieber i låten sin Cold Water. Og det er faktisk mye sannhet i det. Nesten alle mennesker er avhengig av ett eller annet, uansett om det er nikotin, narkotika, gaming, gambling, sex og pornografi, sukker- og matavhengighet, treningsnarkomani, arbeidsnarkomani, sosiale medier, ekstrem sport + mye mye mer. Sånn er det bare, men avhengighet har sin opprinnelse.

Jeg trodde lenge at jeg visste hva narkotika var, hvorfor man ble avhengig, men som jeg sier i videoen så har jeg innsett at mye av hva jeg trodde var feil. Helseminister Bent Høie uttrykte i Oktober 2016 at han mente avkriminalisering av alle narkotiske stoffer var veien og gå, og jeg kunne ikke vært mer enig.

Jeg snakker her om hva jeg mener rusavhengighet bunner i, hvorfor noen blir avhengig og ikke andre. Del gjerne videre om du er enig slik at vi kan ta ruspolitikken i Norge til neste nivå.

Masse kjærlighet, Ragnhild.

Comments 2

  1. Jaa ! Flott! Håper bare at samfunnet virkelig bruker alle de pengene som nå brukes til fengslinger og politiarbeid på å hjelpe de som er avhengige. Kan coaching hjelpe? Meditasjon? Vi må finne det som kan fylle «de sorte hullene» i oss som du beskriver så godt Ragnhild. For de må fylles med noe annet enn dop, mat, usunn sex, spill og andre ting som svekker oss som hele og frie mennesker. Tusen tusen takk for ditt engasjement og åpenhet Ragnhild.

    1. Hei Tone! Så flott innspill fra deg. Jeg vil svare deg på hva jeg mener om spørsmålene dine. Og svaret om coaching kan hjelpe? Definitivt JA, men stor J! Forutsett at vedkommende virkelig er klar for endring i livet sitt, vel å merke. Må aldri påtvinges eller legges inn som «fast behandling» eller lignende, helt frivillig, så JA! Meditasjon, HELT KLART 😀 Jeg vet flere som har vært i rusmiljøet som har gått over til meditasjon og finnes stor nytte i det, særlig sammen med fysisk aktivitet i behandlingsopplegg. De sorte hullene, dem kan være dype, men dem er ikke så dype at det ikke er mulig å finne lyset. Jeg mener at fellesskap med likesinnende, ett godt sosialt sted å være med andre mennesker med samme energi, hvor det er aksept, samhold og forståelse er noe av det viktigste for å forhindre relapse. Takk for at du også engasjerer deg Tone. Klem <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *