Hjertechakraet (Anahata)

Hjertechakraet er lokalisert midt på brystet. Omtales som det fjerde chakraet og fargen er grønn. Assosieres med levealder 21-28 år.

Ved minus i dette chakraet kan du oppleve hjerte- og karsykdommer. Dette chakraet er videre knyttet til øvre del av ryggen, lungene og blodet. Ved siden av hjertechakraet ligger ett sekundærchakra som vibrerer nært ved hjertechakraet som er thymuskjertelen, som er viktig for lymfesystemet og dermed immunforsvaret. Emosjonelt så gir ett minus i dette chakraet følelsesmessig ustabilitet og det hemmer deg fra å vise kjærlighet, og gir dermed en manglende evne til å gå inn i nære forhold fordi man føler seg sårbar (man trekker seg tilbake). Manglende medfølelse for seg selv. Egoisme blokkerer hjertechakraet. Det er svært viktig for oss mennesker å lære og bli glad i oss selv. Jeg har en video om dette, se her.

Alle som er healere har som regel er svært sterkt hjertechakra, og frihet, glede og evig fred kjennetegner alle mennesker som lever fra hjertechakraet. Med balanse i dette chakraet kan vi hengi oss til nærheten i kjærlighet og man har en balanse mellom de feminine og maskuline energiene i kroppen.

Ved pluss i dette chakraet har man medfølelse og aksept for andre mennesker. Man er åpen, harmonisk og tilfreds og har evne til å elske ubetinget. Man kjenner på fred, tillit, åndelig utvikling, sympati og har stor evne til tilgivelse.

 

Copyright, Coachragnhild, 2017.