Sakralchakra (Swadhisthana)

Sakralchakraet er lokaliseret og spinner energi rett under navlen. Omtales som det andre chakraet og fargen er orange. Sterkt knyttet til rotchakraet.

Når energibanen spinner sakte, eller er delvis blokkert sier vi det er ett minus i chakraet. Blokkeringer her stammer gjerne fra traumer knyttet til leveårene 7-14 år.

Ved minus i dette chakraet kan man ha plager i bekken, nyrer, livmor og blære, samt ubalanse i adrenalinproduksjon. Det er også knyttet til blod, lymfer, kroppsvæsker som magesaft, utflod og sæd. Menstruasjonssmerter er f.eks knyttet til dette chakraet. Emosjonelt så kan minus i dette chakraet gi deg en tendens til å fråtse i mat eller sex, gjøre deg forvirret, sjalu og misunnelig, og gi uvitenhet og treghet, dumdristinghet, samt lavt energinivå.

Ved pluss i dette chakraet så har du toleranse for og jobber godt sammen med andre mennesker, du har vitalitet, livsglede, selvtillit, gode forhold og forfinede følelser. Du kjenner kjærlighet til dine nærmeste, har lyst og er lidenskapelig. Videre er du kreativ, entusiastisk, har mot, er vennlig og opplever suksess, har evne til å endre deg, er munter og handlingsmotivert.

Copyright, Coachragnhild, 2017.