Solar-plexus (Manipura)

Solarplexuschakraet er lokalisert og spinner rett under brystbenet. Omtales som det tredje chakraet, fargen er gul.

Når energibanen spinner sakte, eller er delvis blokkert sier vi det er ett minus i chakraet. Blokkeringer her stammer gjerne fra traumer knyttet til leveårene mellom 14-21 år.

Ved minus i dette chakraet kan man oppleve plager i magen og fordøyelsessystemet. Det er også knyttet til nederste del av ryggen, milten, galleblæren og bukspyttkjertelen. Emosjonelt så gir minus symptomer som problemer med å holde ut, skamfølelse, nevrotiske lidelser (angst, stress), du kan ha tendens til å ta på deg for mye, oppleve sinne, redsel og hat.

Kalles gjerne kroppens energibank, gir kroppen din energi til å utføre alle oppgavene sine. Hjernen trenger mye energi og med mye styrke i solarplexuschakraet hjelper du hjernen med å holde seg klar- du tenker klart. Videre som gir pluss i dette chakraet selvtillit, gode forhold til familie og medmennesker og du uttrykker deg lett ovenfor andre, du kan omsette visjon til virkelighet. Du ser hensikten med livet klart og godtar at det er ok, dette er min hensikt. Du har viljestyrke, autoritet, intelligens, tenker fort, utstråler varme, humor, og latter. Med god energiflyt i chakraet utvikler du evnen til å føle deg rolig og selvsikker.

 

Copyright, Coachragnhild, 2017.