Unnskyld! Til alle jeg sa: Kunstige søtningsmidler, det er ikke så farlig.

Er kunstige søtningsmidler farlig? Vel, det spørs hva du definerer som farlig, og selvfølgelig hvor hyppig inntak du har. Men hvis du er særiøst opptatt av å ta vare på helsen og kroppen din – kutt kunstige søtningsmidler ut av kostholdet.

Jeg har vært stor fan av sukrin, sukrin melis/gold, stevia, aspartam og diverse andre søtningsmidler. Søtt uten sukker, fantastisk ikke sant? For vi vet jo at sukker DET er ikke bra, men vi er sugne på noe søtt så…. så det å kunne spise noe søtt uten å legge på seg eller få hull i tennene, det må jo være bra? Svaret er nei, det er ikke bra. Og jeg skal prøve å forklare hvorfor på en enkel måte.

Det har jo vært en mediekrig om aspartam. Noen hevder det er ikke er farlig, andre sier det er både kreftfremkallende, fører til fedme, kan gi allergi, depresjon, nerveskader osv. Når aspartam skal spaltes i kroppen frigjøres det et molekyl metanol, og du har vel hørt om mentanol, altså tresprit? Metanolen oksideres videre til formalin, som er meget giftig. Er det ikke sånn at vi skulle vært mye sykere da Ragnhild, siden vi har fått i oss så mye cola zero og pepsi max? Da snakker vi om mengder igjen, og forskjellen på umiddelbare og langvarige reaksjoner. For over 2 år siden leste jeg en omfattende forskningsrapport om at kunstige søtningsmidler endret tarmbakteriene hos over 400 mennesker. Jeg husker det svært godt, men lot jeg være å innta dem for det? Nei. Fordi det viktigere å ikke legge på seg å bli tykk, selv om jeg også visste at endrede tarmbakterier kan føre til lavere immunforsvar, diabetes, hjerte- og karsykdommer og overvekt.

Henger du med? Håper det. Det kommer mer. Når du drikker cola zero så har kroppen også en umiddelbar respons: Den kjenner ikke igjen «maten» og mobiliserer seg med en gang for å omdanne det som er unaturlig, slik at vi ikke skal bli syke: Kroppen bruker da immunforsvaret til å takle søtningsstoffet. Visste du at alle mennekser har tendens til dannelse av kreftceller i kroppen til enhver tid? Men når vi ellers er friske og raske så tar immunforsvaret seg av «misdannelsene» som skjer. 80 % av immunforsvaret vårt sitter i tarmen. Og hva skjer når immunforsvaret må ta seg av omdannelse av kunstige søtningsstoffer? Jo det er der energien må settes inn. Det er den umiddelbare effekten. Og hvis du drikker cola zero over lang tid, og tarmbakteriene endrer seg, jo da vil du få nedsatt immunforsvar «permanent», og enda dårligere evne til å ta seg av misdannelser av kreftceller, inntill du kutter ut kunstig søting av kostholdet.

Hvis jeg kan komme med videre overbevisninger:

Godt immunforsvar = god helse = attraktivt, vil du være attraktiv? Du har det bra, andre rundt deg får det bedre og du får økt generell velvære. Er du opptatt av å ta vare på kroppen din, vil jeg på det sterkeste anbefale å kutte kunstig søtning ut av kostholdet.

Det gjelder da lettbrus, lettsyltetøy, pastiller, tyggegummi, sukrin osv.Etter mine nye innsikter på området, vil jeg si at kroppen takler kunstig søtning like godt som alkohol, og det vet vi vel alle at er giftig?

Jeg drakk alkohol i jula, vel vitende om at kroppen min ikke har godt av det. Men vi kan ikke være så pertentlige, så har du lyst på litt alkohol eller en flaske cola zero i uka, vel det må være greit, alt med måte. Jeg for min del har kuttet ALT av kunstig søtning ut av kostholdet mitt, og jeg bruker heller råsukker eller kokossukker til å søte med. Dadler, aprikos og frukt er også veldig gode alternativer. Og spis heller litt vanlig sukker da. Det ødelegger ihvertfall ikke tarmbakteriene dine, som vi er så inderlig avhengig av.

Kokossukker

 

Comments 3

  1. Hei Er veldig interessert i forskning knyttet til søtstoffer og tarmflora. Hvor har du sett det?

  2. Hei, det er jo veldig synd at du feilinformerer så mye her, håper det ikke er så mangr som leser dette og blir feilinformert. Kort fortalt, seriøs forskning bekreftet at søtningstoffer er bedre enn inntak av sukker. Inntak av altfor mye er farlig, både av sukker og av søtningstoffer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *