13 år, jomfru & hore – Hvordan forholde seg til rykter og fordømmelse? – Perspektiv

Veldig mange av oss opplever å bli dømt av andre, noen ganger blir det satt ut falske rykter. Som 13 åring hadde jeg ingen forutsetning for å takle det på en god måte, det var bare vondt.

 

 

 

I det siste har jeg sett flere postinger på facebook hvor venner legger ut at andre har sagt «det og det» om dem, satt ut rykter om dem, snakket usannheter osv. Negativt snakk, fordømmelse. Selv har jeg opplevd å fått høre mye rart, men hvordan kan man forholde seg til slikt på en god måte? Kunsten er å stille seg selv spørsmål som:

  • Lever jeg i integritet med meg selv i denne saken?
  • Hva er det jeg frykter?
  • Kan jeg slippe tak på vedkommende?
  • Hvorfor bryr det meg hvis det er ikke er sant? (Ofte er det frykt for utestengelse her).

Og vær bevisst på at hvis det er noen som forsurer livet ditt, vel… hvorfor er dem i livet ditt da? Kutt dem ut og omgi deg heller med positive, oppløftende mennesker!

Og, det er i mange tilfeller sånn at hva vi opplever av fordømmelse speiler noe vi har blitt utsatt for tidligere. Du har nå en ny mulighet til å respondere på en annen måte. Snu DITT perspektiv. Hvordan?

Folk snakker… om folk, sånn har det vært til enhver tid, eller? Det slo meg veldig i går at jeg virkelig har levd utenfor drama nesten hele siste året. Jeg kan telle på en hånd samtaler hvor det har vært negativt snakk om andre, hvorfor? Fordi jeg ikke omgåes i miljøet der folk har behov for å snakke nedlatende om andre, hvor samtaler handler mer selvet, hva som foregår i livet til hver enkelt og hva jeg og vedkommende driver med. Fokus ligger på en selv, på jobb, ideer, skapelse av det positive… sjelden eller aldri negativt snakk om andre. Likevel så har det ikke alltid vært sånn.

Jeg har selv snakket stygt om andre. Jeg har sagt ting om andre som ikke er sant og jeg har svertet andre… men det var på den tiden hvor jeg ikke hadde det godt med meg selv, og her er vi inne på essensen i fordømmelse og negativt snakk. Hva som kommer ut av munnen til folk er som regel ett direkte speilbilde av hvordan vedkommende har det med seg selv.

 

Så hvordan møte negativt snakk, negative rykter osv? Jeg gir mitt perspektiv her:

 

 

Comments 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *