Hjerteinfarkt

Tverrsnitt av hjertet

Hjertet er senteret for ditt fysiske selv. Det er det primære stedet for det å føle, motta og gi kjærlighet til deg selv og andre. Hjertet er sterkt når du gir og mottar kjærlighet med letthet. Å være sann mot sitt eget hjerte gjør det sterkt og friskt. Når du lever i tråd med hjertet ditt og evner å uttrykke dette i omverden holder hjertet seg friskt og sunt.

Blokkeringer i hjertet eller hjertesykdommer oppstår når du ikke lever livet ditt for deg selv, og du tar deg mer av andre rundt deg enn deg selv. Du tør ikke å være helt sann med deg selv i frykt for å skuffe eller såre noen andre, for hva kan skje da? Du må tillate deg selv å finne din sannhet, hva din livsoppgave er og hva din mening i livet er.

Høyt blodtrykk vet vi alle kan føre føre til hjerteinfarkt. Høyt blodtrykk oppstår på grunn av undertrykt frustrasjon og sinne, fordi det du gjør i hverdagen din nå ikke er i tråd med hva hjertet ditt ønsker.

Metafysisk:

Kan du kjenne deg igjen i noe av dette?

Hjerteinfarkt oppstår ofte relatert til at du føler deg utfordret omkring kjærlighetslivet, og utfordringer i hjemmet, din hjemmearena. Det kan godt være at det er du som er familiens overhode, du som skal holde familien samlet, men du opplever utfordringer på dette området. Viktige personer som har stor innflytelse på ditt liv utfordrer deg og du kan være i konflikt med noen av dem som er deg nærmest slik at du føler at du må kjempe for å bli anerkjent, respektert og validert.

Du setter ofte andres behov foran deg og sliter med å finne balanse mellom å møte dine egne behov og det å hjelpe andre. Dette kan være særlig utfordrende om du blir ansett som familiens overhode.

Dette kan bunne i at du lider av manglende kjærlighet og næring i livet ditt, og som ett resultat av dette kan du ha utviklet en kontrollerende adferd som må kreve, konkurrere og være egen for å holde situasjoner i sjakk. Du kan i tillegg føle at det er mye frykt i mye av det du gjør som kan stamme fra en barndom hvor du ikke følte deg god nok eller verdifull nok.

Ved å dømme, kritisere og prosjektere andre klarer å skape en distanse fra å kjenne på disse følelsene hos deg selv, noe som er en overlevelsesteknikk du har lært deg. Du kan ha lett for å ta ting personlig når andre kritiserer deg og ubevisst kan du støte mennesker som er glad i deg fra deg. All denne adferden stammer fra hvordan du selv ble behandlet som barn. Veldig ofte så kommer alt dette fra manglende morskjærlighet, din mor hadde nok med seg selv slik at hun ikke klarte å validere og se deg og elske deg ubetinget.

Hva kan du gjøre nå hvis du kjenner deg igjen i noe av dette? Åpne opp hjertet ditt for å elske deg selv, sett dine behov høyere enn du noen gang har gjort før og fortell deg selv sannheten: Når jeg lærer meg å være sann mot meg selv og mitt eget hjerte vil jeg og alle andre rundt meg til slutt få det bedre.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *