Gjesteinnlegg! EN BLOGG OM SELVUTVIKLING FRA EN LITT VOKSEN MANN

Jeg har fått inn et gjesteinnlegg fra Geir Morten Vangen. Vi gikk faktisk på samme barneskole, og nå jobber vi i samme selskap. Han skrev dette og lurte på om det var delbart – Jeg svarte JA! Selvfølgelig, og jeg tror dette kan treffe andre enn hvem jeg vanligvis treffer med mine egne innlegg. Så her er det:

 

 

Kort om meg: 

Navn: Geir Morten

Alder: 40

Fra: Brumunddal

 

Først vil jeg begynne med at jeg verken er flink i rettskrivning, tekster, blogging eller dele mine egne tanker med alt og alle. Når jeg tenker meg om, så sto jeg så vidt i norsk. 

Jeg har gått på skole, gjort unna vernepliktstiden i forsvaret, har vært i arbeid mange år (butikk, salg, lager og maskinfører for å nevne noe), har vært gjennom ekteskap og skilsmisse, har to fantastiske barn og prøver nå å finne veien videre. 

Jeg er ingen Coach, lærer eller på noen annen måte en veileder, men ble likevel forespurt om jeg kunne skrive et innlegg om mitt syn på selvutvikling og livsstilsendring.

 

So, here we go!

 

Selvutvikling og livsstilsendring er et ganske vidt spekter. Vi har alle noe vi ønsker å forandre på enten om det er å komme i bedre form, slutte med dårlige vaner, spise sunnere eller utdanne seg på nytt.

 

Etter mange år i jobb med smerter jeg ikke kunne forklare i muskler og ledd ble jeg etter mye ”om og men” sendt til utredning og fikk veldig raskt diagnosen -Fibromyalgi. Jeg sluttet ikke å jobbe med en gang av den grunn, men det var en slags lettelse å vite hva det var. 

Men, det er vel også her starten på min egen reise begynte. Som maskinfører hadde jeg muligheten til å høre på lydbøker.. mange lydbøker

For å nevne noen forfattere her -Tony Robbins, Zig Ziglar, Napoleon Hill, Robert Kiyosaki og mange flere.

Jeg prøvde egentlig bare å finne ut hva jeg ønsket å jobbe med i fremtiden og trengte motivasjonen for å tørre ta det første steget videre. Jeg hadde vel frem til diagnosen stort sett hørt på RadioNorge og på musikk, så kan vel kanskje kalle dette en helomvending. 

 

Jeg er ikke den personen som kommer til å si at hvis du tenker positivt, er glad hele tiden og lever på en sky så vil alt gå bra.

MEN.. jeg kommer til å si: Finn det du ønsker å drive med, jobb hardt, jobb smart, finn informasjonen du trenger, prøv og feil.. så vil du finne det du ser etter. Vi har alle en formening om hva vi ønsker å gjøre, drømmer som skal oppfylles og mål vi ønsker å nå.

 

Hva om du finner ut at det du prøver på kanskje ikke passer deg likevel? Javel, da har du prøvd og feilet. Kanskje det ledet deg inn på noe nytt eller kanskje du må sette deg ned å tenke deg om en stund. En karriereveileder kan også være smart å snakke med for å få en klarhet i situasjonen.

Det vanskeligste du gjør er å ta det første steget, prøve, feile og for å så prøve på nytt. Hver gang vi feiler så lærer vi noe nytt, så min anbefaling er å feile så ofte du kan. Det er de største feilene vi lærer mest av og det viser at du tør å prøve.

Jeg har selv feilet mye! Jeg ga opp forsøket på å drive nettbutikk. Det er antageligvis den største feilen jeg så langt har gjort for min egen del. Ikke det å starte nettbutikk, men å gi opp på på grunn av utfordringene jeg møtte. Men, jeg er samtidig stolt av hva jeg lærte og fikk til.

Dette er erfaringer jeg har tatt med meg videre og implementerer i dag gjennom selvskapt.no sine nettsider. Jeg lærer, feiler og prøver igjen.  

 

For tiden lærer jeg digital markedsføring, tar meg av markedsføring via sosiale medier og nettbutikken i selvskapt.no. Her må jeg få lov til å legge inn et takk til Nicolai Kjøll fra Lemen Media for å peke meg i riktig retning da digital markedsføring er et enormt område i seg selv.

Jeg har også brukt mange måneder og utallige timer på å lære meg om nye digitale plattformer og kryptovalutaer som på sikt kommer til å bli fremtidens nye finansielle sektor, enten vi vil eller ikke. 

Dette er langt unna mitt opprinnelige arbeid som lagerarbeider og maskinfører for å si det sånn. I mitt hode har det ingenting å si hva du har gjort tidligere men heller hva du interesserer deg for og har evnen til å lære deg.

 

Jeg anser meg i dag heldig som møtte opp i Grunderparken i Brumunddal. Her møtte jeg Eirik Trampe Kindt fra Selvskapt AS, Nicolai Kjøll fra Lemen Media og mange andre grundere fra forskjellige bakgrunner. Flere av disse er i dag en del av selvskapt.no eller er en del av deres partnere.

 

Litt om personene som jobber i selvskapt.no:

 

Eirik Trampe Kindt er grunnleggeren av selvskapt.no. Eirik har spesialisert seg på underbevisst programmering. Han mener dette er den raskeste og mest effektive metoden for å forandre livet til det bedre. Dette er noe han har levd og åndet for de siste tiåret og er et levende bevis på.

Odd Asbjørn Pedersen er en av Coachene/veilederne i selvskapt.no. Odd Asbjørn er fokusert på mental trening. Han er en av de første jeg kom i kontakt med når jeg ble en del av Grunderparken. Stor mann med hjertet på riktig plass og bred livserfaring. Er tidligere rusavhengig og kriminell men ga slipp på alt dette etter han ble knivstukket og nesten drept. Han har i dag også podcasten Odd-Pod hvor han jevnlig har gjester på besøk og snakker om dette med mental trening og mye mer.

Ragnhild Sæter har spesialisert seg innenfor psykologi og coaching, med fordypelse i helse, spise utfordringer og kroppsbilde. Hun er en fantastisk sterk person som ikke er ukjent for å gjøre sitt aller beste for å veilede de som trenger det. Ragnhild har over tusen coachingsamtaler bak seg og har praktisert som coach i 5 år. Hun er  også tilgjengelig via sin egen nettside coachragnhild.no

 

Kristoffer Romsaas Hansen er en av grunnleggerne av selvskapt.no og er i dag partner og styreleder. Kristoffer er en rolig karakter som er flink til å drive frem, følge opp organisere alt og alle i firmaet. Alle selskaper kunne trengt en Kristoffer!

Til slutt..

 

Alle som er nevnt over har vært til fantastisk støtte for meg og andre hele veien gjennom gode råd, kunnskap, kontakter og samarbeidspartnere. Og selvfølgelig gjennom diskusjoner gjennom mastermind møter på nett og vanlige møter.

Så, hvis du skulle ta valget om å ta steget videre så kan Selvskapt.no kanskje være plassen for deg når du er i ferd med å starte noe nytt eller om du bare tenker på det og har lyst til å finne ut mer.

 

Hvis du er en grunder og allerede har en plan om hva du ønsker å drive med? 

Hvis du bor i Ringsaker området så kan jeg varmt anbefale å kontakte Heidi Karlsen som er næringsrådgiver i Grunderparken Brumunddal. Her kan de tilby deg veiledning og fine kontorlokaler samt at du havner i de rette omgivelsene. 

 

Uansett hva du måtte velge så ønsker jeg deg lykke til på reisen.

 

Geir Morten

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *